Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Tips για κρυωμένους ή ετοιμους να αρρωστήσουν...


Ναι το ξέρω, γιατρός δεν είμαι, αλλά επειδή την εχω γλυτωσει πολλές στο τσακ να αρρωστήσω ειπα να γράψω μερικά απτα γιατροσόφια μου.
Ξεκινόντας θελω να καταγγείλω τον κωλό-καιρο ο οποίος φταίει για ολα.
Λοιπον εχουμε και λέμε:
Ξυπνας το πρωί, κοιτας απτο παραθυρο και εχει χαρα θεου εξω και λες γιατι να παρω κασκολ μωρε δεν θα χει κρύο. Μεγα λαθος, το παιρνεις και αν δεις οτι ζεστενεσαι και δεν εχεις ιδρωσει το βγαζεις...Επισης μεγαλη προσοχη στα πολυ χοντρα μπουφαν, γιατι σε κανουν να ιδρωνεις και μετα τα ανοιγεις και την αρπάζεις. Καλυτερα ελαφρυ μπουφαν με μια ζακετουλα (και κασκολ) για να 'χουμε το κεφαλι μας ησυχο!
Το βραδυ τωρα που εχει λιγακι κρυο, κοιμόμαστε με ρουχα(οχι γυμνοι! μαθατε ολοι σαν τη Sharon Stone), εκτος και αν δεν κοιμομαστε μονοι μας (:Ρ) και εχουμε καποιον να μας ζεσταίνει ή να μας σκεπαζει.
Αν τωρα την εχουμε ψιλοαρπαξει, δηλαδη μας ποναει λιγο το κεφαλι, εχουμε κανα πιασιμο ή μας ποναει λιγο ο λαιμος.
Καλα στον απλο πονοκεφαλο δεν το συζητω, λιγη εντριβουλα στο σβερκο και το μετωπο, ενα ζεστο καφεδακι και αν δεν περναει ενα Depon. Αμα ειμαστε πιασμενοι η αγαπημενη μου λυση -οταν δεν εχειw καποιον να σε τριψει- ειναι να παρεις μια θερμαντικη κρeμα που να "καιει" (καλη και η Voltaren αλλα η αλλη σκιζει) και να τριφτουμε σε οοοοοολο το σωμα, παντου, να βαλουμε προχειρα ρουχαλακια ζεστα, να τυλιχτουμε με ενα σεντονι, 2 κουβερτες, να παρουμε και ενα Depon και να ξαπλωσουμε για καμια ωρα να τον παρουμε λιγο. (ξερω τζουζει και καιει ολο το σωμα αλλα σε λιγο συνηθιζεις) Μετα ενα ζεστο μπανακι και περνανε ολα. Βεβαια αυτο δεν ειναι να το κανεις και καθε μερα, στα γερα πιασιματα.
Τωρα αν αρχιζει να ποναει ο λαιμος μια ειναι η καλυτερη λυση αλλα δεν τη λεω :Ρ Τεσπα πολλα υγρα (που λεει και ο γιατρος), χυμους γαλατακι νερακι κλπ και τσαγακι. Εγω οταν εχω λιγο πονολαιμο κανω χλιαρο (εννοειται) τσαι με 2 κουταλιες μελι και λιγη τριμενη κανελα και μαλακωνω και μου περναει σχετικα γρηγορα. Χτες δοκιμασα μεσα σ'αυτο και στημενο λεμονι και νομιζω πως με επιασε καλυτερα. Α και κατι που θελω να τονισω σε μας τους καπνιστες, οταν ποναει ο λαιμος το τσιγαρο αν δεν μπορουμε να το σταματησουμε για κανα 2 μερες (ΑΔΥΝΑΤΟΝ!) δεν καπνιζουμε σαν τη Χαλιβδουργικη, 4-5 τσιγαρα την ημερα και αυτα με μπολικο νερακι να μην ξερενουμε το λαιμο. Και να επισημανω οτι δεν τρωμε πολυ ξερες τροφες και κανουμε γαργαρες με στοματικο διαλυμα για τα μικροβια.
Αυτα και με ξεκουραση γινεσαι περδικι σε 1-2 μερες. (τουλαχιστον σε μενα πιανει :Ρ)
Αν και πριν κανα 2 χρονια που πονουσε ο λαιμος μου και βγηκα με παρεα για τσιπουρα και ειπα ελααα μωρε ενα ποτηρακι και με τα πολλα εγινα ντεφι, ενω οταν βγηκα με το ζορι καταπινα, την αλλη μερα σαν να μην ειχα τιποτα, αλλα μιλαμε πολυ τσιπουρο :Ρ Επισης μια αλλη φορα παλι ετσι δεν μπορουσα να μιλησω κλπ εκανα κατι αλλο (οχι αυτο το πονηρο που νομιζεται ΟΛΟΙ, κατι αλλο που δεν θελω να πω) και την αλλη μερα παλι περδικι. Βρε μηπως γιατρευομαι μονος μου και ειμαι ο Wolverine και δεν το ξερω?

4 σχόλια:

  1. Αυτή που καίει είναι η Counter Pain!!! :P :P :P

    Και ένα tip για τους αλκοόλες φίλους μας...
    Όταν πονάει το λαιμουδάκι μια πολύ καλή λύση είναι το ρακόμελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Κατσικι, ωραια ιδεα. Ναι την Counter Pain Λεω και γω αλλα δεν θυμομουν πως λεγετε και βαριομουνα να παω μεχρι το συρταρι να τη δω :Ρ ετσι κι αλλιως στο φαρμακειο τη ζηταω ως "αυτη που καιει" :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ και στο φαρμακείο γίνεσαι νούμερο δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαααα, πλεον δεν γελανε, με μαθανε :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή