Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Κανόνες "συγκατοίκισης"


Οχι, όχι δεν αναφέρομαι στους κανόνες συγκατoικισης μεταξύ -ας πουμε- 2 συγκατοίκων στο ιδιο σπιτι ή στο ιδιο διαμέρισμα. Αναφέρομαι στους κανόνες συγκατοίκισης σε μια πολυκατοικία. Στην πολυκατοικία που μενω πουχου, ειμαστε γύρω στα 50 διαμερίσματα. Ναι μεγάλη πολυκατοικια, εδω στο ανσανσερ ζητημα να εχω πετύχει τον ιδιο ανθρωπο για πανω απο 3 φορες. Τα διαμερίσματα καταλαμβάνονται κατα 40% απο φοιτητές ή νεαρους εργένηδες ενω το υπολοιπο ποσοστο απο οικογένειες και καποιους ηλικιομένους. Τωρα αμα σας πω πως το 60% σπαει τα νευρα στο 40% και οχι με παρατηρήσεις αλλα με φασαρία θα σας φανει παράλογο? Εμενα μου φαίνεται τρελο, να σεβοματσε τις ώρες κοινής ησυχίας και τους κανόνες τις πολυκατοικίας εμείς που το αίμα μας βραζει και να μη τις σέβονται αυτοι που ειναι ντεμεκ το παραδειγμά μας (για να μην πω μουχλες)...

Κυριακες μεσημέρι, που ο απλός καθημερινος ανθρωπος (ας μην πουμε οτι ξενυχτισε το προηγουμενο βραδυ) θελει να ησυχασει λιγο, η μία μετακομιζει τα επιπλα ΟΛΑ για να καθαρισει, η αλλη -που ποια μερα θα καλεσω την προνοια- επειδη βαριεται να σηκωθει απτο σαπιοκρεββατο της αφηνει τα μωρα τις κανα 3ωρο να ουρλιαζουνε "μαμα-μαμα". Τωρα θα μου πεις που το ξερω, το δωματιο τους μεσοτοιχια με το δικο μου, να ρεφτουν θα το ακουσω...Βεβαια μπορει να τα χω ξυπνησει κα γω μερικα βραδια αν και δεν νομιζω γιατι δεν τα ακουσα να τσιριζουν μεσα στην μαυρη νυχτα.
Επισης, ο βρωμιαρης ο ελεηνος ο διπλανος που βγαζει τη σακουλα τον σκουπιδιων διπλα στην πορτα μου και κανει 2 μερες να την πεταξει. Ενταξει θα μου πεις παρτην και πετα την εσυ αν σε ενοχλει τοσο, ναι το σκεφτηκα. Σιγα μην γινω ο σκουπηδιαρης του και τον καλομαθω κιολας. Βαριεσαι ρε φιλε να τα πεταξεις? Αν οχι απο 3, απο 2 μπαλκονια εχει καθε διαμερισμα, βγαλτην εκει εξω και πετα την το καλοκαιρι αμα θες οταν θα σου μυρισει, καφρε!

Κατοικίδια μεσα στην πολυκατοικια. Ευτυχως ειναι πιο ησυχα και απο τους ανθρώπους αλλα -εσυ απτο διαμερισμα στο βαθος,ναι σ'εχω δει- μην το πας προς νερου το σκυλι τελευταια στιγμη και κατουραει μεσα στο ανσανσερ, ειναι αηδιαστικο και θα παθουμε ολοι τιποτα και θα ψαχνομαστε. Κι αμα το προβλημα ειναι οτι το σκυλι του αρεσει να τα κανει μεσα στο ανσανσερ, εκπαιδευσε το.


Αρωματοπωλειον "το ανσανσερ". Καλα αυτο συμβαινει σε πολλες πολυκατοικιες και δεν ειναι τοοοσο ενοχλητικο οσο τα υπολοιπα. Ντυνεσαι στολιζεσαι και βαζεις και με τον ψεκαστήρα την Dior που πηρες απτους μαυρους. Νταξει δεν μας λυπασαι, κλαιν. Αλλα ρε συ βρωμοκοπας απο χιλιομετρο δηλαδη εεεεεεελεος! Κανε ενα μπανιο, κανε δυο "ψουτ" και τελος, δεν ειναι αναγκη να ποτίσεις κιολας στο πετσι σου.


Τα μικρα κοντα παιδακια που δεν φτάνουν το θυροτηλέφωνο. Ειναι μερικα παιδακια που δεν φτανουν τα πανω πανω κουμπια που ειναι του σπιτιου τους και πατανε το δικο μου που ειναι στη μεση ή και τα πιο κατω. Παρτε κλειδια ή μην κυκλοφορειται μόνα σας. Δεν ειμαι ο πορτιερης της πολυκατοικιας να μου χτυπατε καθε τρεις και μια και να μου λετε ανοιξε γιατι δεν φτανω. Τελος το θυροτηλεφωνο, πλεον απανταω μονο αν με παρουν απο κατω ή ξερω πως καποιος θα ερθει.

Παιζει ο Παοκ? Τελεια, Live αναμετάδοση στο σαλονι μου. Απο πανω μενει ενα τρελαμενο παόκι ο οποιος ειτε χανει ο παοκ ειτε κερδιζει πρεπει να το ακουσουν ΟΛΑ τα βαλκανια. Θα βαλει γκολ ο παοκ? Χαμοοοοοος, τσιριδες, αναποδογυρίζει έπιπλα, κοπαναει τους τοίχους και τα ποδια του στο πατωμα. Θα βαλουν γκόλ στον πάοκ η θα χασει πέναλτι..? Ολα τα παραπανω επι δεκα. Απ'οτι εχω ψιλιαστει του εχει απαγορευτει η εισοδος στα γηπεδα διοτι αμα αναλογιστει κανεις τι κανει σπιτι του, φανταστειετε τι εχει κανει σε δημόσιους χώρους.


Ουυυφ, τα ειπα και ξαλάφρωσα. Για την ιστορία δεν εχει τύχει φοιτητης να ενοχλησει ένοικο της πολυκατοικιας ειτε με κοσμο ειτε με φασαρία απο μουσικες. Απ'οτι ψλιαζομαι μας εχουν σπασει τοοοσο τα νευρα που δεν θελουμε να τους ερεθισουμε και κανουν χειρότερα. Τι αλλο να σκεφτω δεν ξερω... Καλη υπομονή.

Υ.Γ. Αυτη τη στιγμη τα μουλικα απο διπλα δεν εχουν σταματίσει να κοπανιοουνται στον τοιχο και η μανα τους κοιμαται....εεεεε ρε προνοια που θελει!

9 σχόλια:

  1. I feel you! I feel you! I feel you!!!!
    ειδικά για τα μούλικα από δίπλα...
    Τέλος, όταν ξανάρθω θα κάνω ότι είμαι από την πρόνοια και είχαμε καταγγελιά και θα σου πω εγώ μετά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυσκολη η συγκατοικηση στην ελλαδα , δεν εχει κανενας τροπους νομιζει οτι δεν υπαρχει κοσμος διπλα , αλλα οταν ενοχληθει μπορει να σου κουβαλησει και την αστυνομια . οτι και να πεις δυσκολα θα τους αλλαξεις συμπεριφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον..
    @Katsiki: Πιστευω πως οταν ειχες ερθει τους ειχες ακουσει, ειδικα τους σιχαμενουσ τους διπλα...Και προνοια και υγειονομικο θελουν.

    @OFF : Ας τολμησουν αν μου στειλουν αστυνομια...Εκτος απτην Προνοια θα καλεσω και το χαμογελο του παιδιου. Πραγματικα τα παιδακια βασανιζονται. ειναι το ενα 3 χρονον το αλλο 1μιση και η μουλαρα η μανα τους σηκωνεται να τα μαζεψει μια το μεσημερι ενω αυτα ουρλιαζουν απτις 11 το πρω...Και μιλαμε για καθημερινες...και και ο αντρας της αλλο μουσχαρι... Απλα ειναι φοβερη μαλακια να να σε ενοχλουν με τετοιο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα λοίπον....
    Βλέπω τους ξέρεις όλους....
    Αν και μεγάλη πολυκατοικία...
    Τι να πεις...
    Υπομονή και χιούμορ....
    Την Καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλως με βρηκες λοιπον :Ρ
    Δεν τους ξερω ολους, ξερω αυτους που με ενοχλουν μονο, δηλαδη 3-4 αντε 5 :Ρ Ποια μερα θα κανω ενα Γκραντε παρτυ να ταρακουνησω ΟΛΗ την πολυκατοικια δεν ξερω....προς καλοκαιρι ή οταν αποφασισω να μετακομισω, να κανω θεαματική "εξοδο" :Ρ
    τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γίνει πάρτυ να με καλέσετε και μένα παρακαλώ! :D
    Στην δική μου τα πράγματα είναι πιο ήσυχα ευτυχώς! Και εγώ που νόμιζα ότι οι διπλανοί Ασιάτες σε συνδιασμό με την νευρασθενική γιαγιά ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να μου τύχει!! ( έχει ανάλυση το θέμα !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι έρχεσαι και πολυ συχνα Θεσσαλονική :Ρ
    Καλα ετσι και κανω Γκραντε παρτυ θα στείλω προσκλησεις σε όλους...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κι εγώ που εκνευρίζομαι γιατί απλά έχουν δυνατά την τηλεόραση... μονοκατοικία και πάλι μονοκατοικία (αλλά που να βρεθεί - και που να βρεθούν τα λεφτά;)

    χιχιχι εγώ πάντως για να εκδικηθώ έχω ένα τεράστιο μεταλλικό χάρακα: μόλις κοιμηθούν τον ρίχνω με δύναμη στο πάτωμα μαζί με 2-3 κατσαρολικά (και καλά κατά λάθος). είμαι σίγουρος ότι από την τρομάρα τους κάνουν 1 ώρα να συνέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sCaTterBraiN, εγω στο προηγουμενο σπιτι μου, ειχα μια σαλεμενη γειτωνισα (απο κατω μου) που εκανε παρατηρησεις και στο συνεργειο στην απέναντι γωνια και γενικα δημιουργουσε προβλημα σε ολους ωσπου λιγο πριν τρελαθει (πραγματικα) και την κλεισουνε μεσα (επισης πραγματικα) μας εβαζε τερμα μουσικη τελειως ακυρες ωρες τυπου 8 το πρωι η 4-5 το μεσημέρι που οι περισότεροι κοιμούνται. Οταν λοιπον έκλεινε τη μουσικη για να ηρεμησει αυτοι επαιζα με μπαλακια του τεννις μεσα στο σπιτι, πανω κατω κλπ. Στο δίμηνο πανω πανω την κλεισανε μεσα. Φαντασου να εφερνα καμια μπαλα του μπάσκετ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή